Sajtos pulykamuffin baconköntösben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg darált pulykacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs fasírt fűszerkeverék
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 tk darált paprika (házi)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 20 dkg sajt
- 12 szelet bacon
Elkészítése:
A darált pulykahúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a tojást, a darált paprikát, az aprított vagy tasakos morzsolt petrezselyem zöldet, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
A sajtot 2*2 centis kockákra vágjuk.
A muffin formákba belehajtogatjuk a bacont úgy, hogy alul és az oldalain is fedje a belső falát.
A darált húst 12 egyenlő részre osztjuk (megmérjük a nettó súlyát, majd elosztjuk 12-vel és annyi hús kerül 1-1 mélyedésbe) és kis gombócokat formálva rátesszük a baconre, majd a tetejét az ujjunkkal elsimítjuk. Minden hús közepébe 1-1 sajtkockát belenyomkodunk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 70-75 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, 1-2 perc múlva szépen kilehet szedni a muffin sütő formákból és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »