Sajtos pulykamuffin baconköntösben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 cs fasírt fűszerkeverék
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • 1 tk darált paprika (házi)
  • 2 tk aprított petrezselyemzöld
  • 20 dkg sajt
  • 12 szelet bacon

Elkészítése:

A darált pulykahúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a tojást, a darált paprikát, az aprított vagy tasakos morzsolt petrezselyem zöldet, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.

A sajtot 2*2 centis kockákra vágjuk.

A muffin formákba belehajtogatjuk a bacont úgy, hogy alul és az oldalain is fedje a belső falát.

A darált húst 12 egyenlő részre osztjuk (megmérjük a nettó súlyát, majd elosztjuk 12-vel és annyi hús kerül 1-1 mélyedésbe) és kis gombócokat formálva rátesszük a baconre, majd a tetejét az ujjunkkal elsimítjuk. Minden hús közepébe 1-1 sajtkockát belenyomkodunk.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 70-75 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Miután kivettük a sütőből, 1-2 perc múlva szépen kilehet szedni a muffin sütő formákból és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!