Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott recept

Hozzávalók:
Fasírozotthoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 2 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek vaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon.
A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni, majd áttörjük és a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »