Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej
Elkészítése:
Előkészítés:
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval meghintjük, hogy ízesek legyenek. Ezután egy tálba lisztet szórunk, amelybe a csirkemell szeleteket fogjuk forgatni.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk, amelyben a csirkemell szeleteket sütjük majd.
A bundához egy másik tálban tojást keverünk össze sajtkrémmel és fűszerekkel, amíg sima masszát kapunk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát keverünk belőle.
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, és kicsit lecsepegtetjük, hogy ne legyen túl vastag a bunda. Ezután a csirkemell szeleteket a kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukon szép barnára sütjük.
Miután kisült, a csirkemell szeleteket konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. Melegen tálaljuk.
Ez a recept remek választás lehet, ha szeretnénk különlegesebbé tenni a csirkemellét és ízletes ételt készíteni a családnak vagy a barátoknak.
Melegen kínáljuk.
Köret ajánló:
Sült vagy párolt zöldségek: Készíthetsz friss, ropogós salátát vagy fűszerezett sült zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit vagy paprikát. Ez a könnyű és egészséges köret kiválóan kiegészíti a bundázott csirkemell ízét.
Főtt vagy sült burgonya: Választhatsz főtt krumplit vajjal és friss fűszerekkel, vagy sült krumplit roppanós héjjal és puha belsejével. A burgonya tökéletesen egészíti ki a csirkemell szaftos és ropogós textúráját.
Rizs: Főzz párolt rizst, amelyet ízesíthetsz fűszerekkel vagy hozzá adhatasz zöldségeket, például borsót vagy kukoricát. A rizs jó alapot biztosít a csirkemell bundázott fogásának.
Friss saláta: Készíthetsz egyszerű vagy összetettebb salátát, amelyet friss zöldségekkel és ízletes öntettel tálalhatsz. A friss saláta frissességet és könnyedséget ad a bundázott csirkemell mellé.
Tipp:
A héten készítettem sajtkrémes bundában sült cukkinikarikákat. Olyannyira “bejött”, hogy tudtam, ezt hússal is ki kell próbálnom. Szaftos, puha csirkeszelet lett, amihez a család kérésére rizibizit kínáltam.
Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.
A sajtkrémes bundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »