Sajtkrémes bundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtkrémes bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
  • 1 csapott kk só
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • 7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
  • 1 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
  • 3 jó púpos ek liszt
  • 1 dl tej

Elkészítése:

Előkészítés:

A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval meghintjük, hogy ízesek legyenek. Ezután egy tálba lisztet szórunk, amelybe a csirkemell szeleteket fogjuk forgatni.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk, amelyben a csirkemell szeleteket sütjük majd.

A bundához egy másik tálban tojást keverünk össze sajtkrémmel és fűszerekkel, amíg sima masszát kapunk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát keverünk belőle.

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, és kicsit lecsepegtetjük, hogy ne legyen túl vastag a bunda. Ezután a csirkemell szeleteket a kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukon szép barnára sütjük.

Miután kisült, a csirkemell szeleteket konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. Melegen tálaljuk.

Ez a recept remek választás lehet, ha szeretnénk különlegesebbé tenni a csirkemellét és ízletes ételt készíteni a családnak vagy a barátoknak.

Melegen kínáljuk.

Köret ajánló:

Sült vagy párolt zöldségek: Készíthetsz friss, ropogós salátát vagy fűszerezett sült zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit vagy paprikát. Ez a könnyű és egészséges köret kiválóan kiegészíti a bundázott csirkemell ízét.

Főtt vagy sült burgonya: Választhatsz főtt krumplit vajjal és friss fűszerekkel, vagy sült krumplit roppanós héjjal és puha belsejével. A burgonya tökéletesen egészíti ki a csirkemell szaftos és ropogós textúráját.

Rizs: Főzz párolt rizst, amelyet ízesíthetsz fűszerekkel vagy hozzá adhatasz zöldségeket, például borsót vagy kukoricát. A rizs jó alapot biztosít a csirkemell bundázott fogásának.

Friss saláta: Készíthetsz egyszerű vagy összetettebb salátát, amelyet friss zöldségekkel és ízletes öntettel tálalhatsz. A friss saláta frissességet és könnyedséget ad a bundázott csirkemell mellé.

Tipp:

A héten készítettem sajtkrémes bundában sült cukkinikarikákat. Olyannyira “bejött”, hogy tudtam, ezt hússal is ki kell próbálnom. Szaftos, puha csirkeszelet lett, amihez a család kérésére rizibizit kínáltam.
Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.