Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval meghintjük, hogy ízesek legyenek. Ezután egy tálba lisztet szórunk, amelybe a csirkemell szeleteket fogjuk forgatni.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk, amelyben a csirkemell szeleteket sütjük majd.
A bundához egy másik tálban tojást keverünk össze sajtkrémmel és fűszerekkel, amíg sima masszát kapunk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát keverünk belőle.
A csirkemell szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, és kicsit lecsepegtetjük, hogy ne legyen túl vastag a bunda. Ezután a csirkemell szeleteket a kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukon szép barnára sütjük.
Miután kisült, a csirkemell szeleteket konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. Melegen tálaljuk.
Ez a recept remek választás lehet, ha szeretnénk különlegesebbé tenni a csirkemellét és ízletes ételt készíteni a családnak vagy a barátoknak.
Melegen kínáljuk.
Sült vagy párolt zöldségek: Készíthetsz friss, ropogós salátát vagy fűszerezett sült zöldségeket, például sárgarépát, cukkinit vagy paprikát. Ez a könnyű és egészséges köret kiválóan kiegészíti a bundázott csirkemell ízét.
Főtt vagy sült burgonya: Választhatsz főtt krumplit vajjal és friss fűszerekkel, vagy sült krumplit roppanós héjjal és puha belsejével. A burgonya tökéletesen egészíti ki a csirkemell szaftos és ropogós textúráját.
Rizs: Főzz párolt rizst, amelyet ízesíthetsz fűszerekkel vagy hozzá adhatasz zöldségeket, például borsót vagy kukoricát. A rizs jó alapot biztosít a csirkemell bundázott fogásának.
Friss saláta: Készíthetsz egyszerű vagy összetettebb salátát, amelyet friss zöldségekkel és ízletes öntettel tálalhatsz. A friss saláta frissességet és könnyedséget ad a bundázott csirkemell mellé.
A héten készítettem sajtkrémes bundában sült cukkinikarikákat. Olyannyira “bejött”, hogy tudtam, ezt hússal is ki kell próbálnom. Szaftos, puha csirkeszelet lett, amihez a család kérésére rizibizit kínáltam.
Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.