Sajtkrémben sült zöldbabos hús recept
Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 80 dkg pulykahús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl víz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A felkockázott hagymát a felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és felöntjük vízzel.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és 15 dkg reszelt sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük.
Beleforgatjuk a szószba a leszűrt zöldbabot és a megpuhult húst. Olajjal kikent tepsibe tesszük, ráreszeljük a maradék sajtot és készre sütjük 200 fokon.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









