Sajtkrémben sült zöldbabos hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldbab
  • 80 dkg pulykahús
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl víz
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Az apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A felkockázott hagymát a felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és felöntjük vízzel.

A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és 15 dkg reszelt sajttal. Ízlés szerint fűszerezzük.

Beleforgatjuk a szószba a leszűrt zöldbabot és a megpuhult húst. Olajjal kikent tepsibe tesszük, ráreszeljük a maradék sajtot és készre sütjük 200 fokon.