Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával recept

Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a kacsamájhoz:

    • 6 db kacsamáj
    • 1 cs bacon
    • 6 db rozmaring ág
    • őrölt fehér bors
    • őrölt szerecsendió
    • 1 ek olívaolaj

    Paradicsomos-sajtos ceruzabab saláta hozzávalói:

    • 4-5 db paradicsom
    • 20 dkg ceruzabab
    • 10 dkg sajt (pl. edami, gouda…)
    • 2 ek mogyoróolaj
    • 1/2 citrom leve
    • 1 ek méz
    • 2 tk dijoni magos mustár
    • frissen őrölt színes bors
    • csipet só

    Elkészítése:

    A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

    Fektessünk le két szelet bacont egymásmellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat, és tekerjük fel.

    Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé. (minden egyes májjal, így járjunk el)

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

    A ceruzababot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le. (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a bab)

    A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.

    A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.

    Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot, és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.

    Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek