Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozmaringos kacsamáj paradicsomos-sajtos ceruzabab salátával

Hozzávalók:

Hozzávalók a kacsamájhoz:

  • 6 db kacsamáj
  • 1 cs bacon
  • 6 db rozmaring ág
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 ek olívaolaj

Paradicsomos-sajtos ceruzabab saláta hozzávalói:

  • 4-5 db paradicsom
  • 20 dkg ceruzabab
  • 10 dkg sajt (pl. edami, gouda…)
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek méz
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • frissen őrölt színes bors
  • csipet só

Elkészítése:

A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Fektessünk le két szelet bacont egymásmellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat, és tekerjük fel.

Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé. (minden egyes májjal, így járjunk el)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A ceruzababot enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le. (én tettem a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a bab)

A paradicsomot vágjuk fel nagyobb darabokra, a sajtot pedig apró kockákra.

A mézhez adjuk hozzá a citromlevet, az olajat, a mustárt, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.

Rendezzük el egy tálba az alaposan lecsepegtetett babot, a feldarabolt paradicsomot, és az apró kockákra vágott sajtot, majd locsoljuk meg a dresszinggel. Ezután frissen őröljünk rá színes borsot.

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd a salátával kínáljuk.