Ropogós csirkecomb velesült körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 500 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- só
- bors
- majoranna
- csípős őrölt pirospaprika
- kakukkfű
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítom, majd egy jénai tálban elhelyezem őket.
Egy kicsi edényben elkeverem az olajat a fűszerekkel, és annyi vízzel higítom, hogy egy krémes, kenhető állagú pácot kapjak. Alaposan bedörzsölöm a csirkéket a szósszal, majd visszahelyezem az üvegtálba és mellé/közé öntöm a zöldséget.
A keverékre csak kevés sót szórok, finom íze lesz, ahogy összesül, és egy kicsit a csirke fűszeréből is átvesz majd.
Alufóliával letakarva, 180 fokon 50 percig sütöm, majd leveszem a tetejéről a fóliát és addig pirítom, amíg szép piros nem lesz (kb 30 perc). Finom, fűszeres, leomlik a csontról és ropogósra sül a teteje.
A zöldség pedig tökéletes, ízes köretet biztosít.
Tipp:
Lehet bele tenni más zöldséget is, akár egy kis krumpli is elfér alatta/közötte, a hagyma és a fokhagyma kifejezetten feldobja. De ha sietünk, bőven elég a keverék is, nagyon finom és kielégítő lesz így is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »