Ropogós csirkecomb velesült körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 500 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- só
- bors
- majoranna
- csípős őrölt pirospaprika
- kakukkfű
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítom, majd egy jénai tálban elhelyezem őket.
Egy kicsi edényben elkeverem az olajat a fűszerekkel, és annyi vízzel higítom, hogy egy krémes, kenhető állagú pácot kapjak. Alaposan bedörzsölöm a csirkéket a szósszal, majd visszahelyezem az üvegtálba és mellé/közé öntöm a zöldséget.
A keverékre csak kevés sót szórok, finom íze lesz, ahogy összesül, és egy kicsit a csirke fűszeréből is átvesz majd.
Alufóliával letakarva, 180 fokon 50 percig sütöm, majd leveszem a tetejéről a fóliát és addig pirítom, amíg szép piros nem lesz (kb 30 perc). Finom, fűszeres, leomlik a csontról és ropogósra sül a teteje.
A zöldség pedig tökéletes, ízes köretet biztosít.
Tipp:
Lehet bele tenni más zöldséget is, akár egy kis krumpli is elfér alatta/közötte, a hagyma és a fokhagyma kifejezetten feldobja. De ha sietünk, bőven elég a keverék is, nagyon finom és kielégítő lesz így is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »