Ropogós csirkecomb velesült körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 500 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • bors
  • majoranna
  • csípős őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • 2-3 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítom, majd egy jénai tálban elhelyezem őket.

Egy kicsi edényben elkeverem az olajat a fűszerekkel, és annyi vízzel higítom, hogy egy krémes, kenhető állagú pácot kapjak. Alaposan bedörzsölöm a csirkéket a szósszal, majd visszahelyezem az üvegtálba és mellé/közé öntöm a zöldséget.

A keverékre csak kevés sót szórok, finom íze lesz, ahogy összesül, és egy kicsit a csirke fűszeréből is átvesz majd.

Alufóliával letakarva, 180 fokon 50 percig sütöm, majd leveszem a tetejéről a fóliát és addig pirítom, amíg szép piros nem lesz (kb 30 perc). Finom, fűszeres, leomlik a csontról és ropogósra sül a teteje.

A zöldség pedig tökéletes, ízes köretet biztosít.

Tipp:

Lehet bele tenni más zöldséget is, akár egy kis krumpli is elfér alatta/közötte, a hagyma és a fokhagyma kifejezetten feldobja. De ha sietünk, bőven elég a keverék is, nagyon finom és kielégítő lesz így is.