Római tálban sült almás kacsahús recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 1 kacsamell
- 2-3 piros alma
és az alábbi fűszerek keveréke:
- tengeri só
- paprika
- curry
- petrezselyem
- bors
- zsálya
- kakukkfű
- oregánó
- rozmaring,
- szerecsendió virága
Elkészítése:
A kacsa combokat és mellet alaposan megmosom, megszárítom. Ezután beirdalom és a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy kicsit érdemes ilyenkor állni hagyni.
A római tálba – amit előző este már beáztattam – belehelyezem a húsokat és az almákat. Kevés vizet adok hozzá. Előmelegített sütőben először nagy hőfokon elkezdem sütni, majd közepesen folytatva nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. A vége előtt leveszem a római tál tetejét és hagyom megpirulni.
A húsokat a fogyasztásig alufóliával szorosan letakarom.
Köretnek petrezselymes újburgonya készült illetve erdei gombamártás készült.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.