Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Római tálban sült almás kacsahús recept

Római tálban sült almás kacsahús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db kacsacomb
    • 1 kacsamell
    • 2-3 piros alma

    és az alábbi fűszerek keveréke:

    • tengeri só
    • paprika
    • curry
    • petrezselyem
    • bors
    • zsálya
    • kakukkfű
    • oregánó
    • rozmaring,
    • szerecsendió virága

    Elkészítése:

    A kacsa combokat és mellet alaposan megmosom, megszárítom. Ezután beirdalom és a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy kicsit érdemes ilyenkor állni hagyni.

    A római tálba – amit előző este már beáztattam – belehelyezem a húsokat és az almákat. Kevés vizet adok hozzá. Előmelegített sütőben először nagy hőfokon elkezdem sütni, majd közepesen folytatva nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. A vége előtt leveszem a római tál tetejét és hagyom megpirulni.

    A húsokat a fogyasztásig alufóliával szorosan letakarom.
    Köretnek petrezselymes újburgonya készült illetve erdei gombamártás készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá