Római tálban sült almás kacsahús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Római tálban sült almás kacsahús

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 kacsamell
  • 2-3 piros alma

és az alábbi fűszerek keveréke:

  • tengeri só
  • paprika
  • curry
  • petrezselyem
  • bors
  • zsálya
  • kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring,
  • szerecsendió virága

Elkészítése:

A kacsa combokat és mellet alaposan megmosom, megszárítom. Ezután beirdalom és a fűszerekkel jól bedörzsölöm. Egy kicsit érdemes ilyenkor állni hagyni.

A római tálba – amit előző este már beáztattam – belehelyezem a húsokat és az almákat. Kevés vizet adok hozzá. Előmelegített sütőben először nagy hőfokon elkezdem sütni, majd közepesen folytatva nagyjából 1-1,5 órán keresztül sütöm. A vége előtt leveszem a római tál tetejét és hagyom megpirulni.

A húsokat a fogyasztásig alufóliával szorosan letakarom.
Köretnek petrezselymes újburgonya készült illetve erdei gombamártás készült.