Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses kacsa recept

Rizses kacsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsahús (szárnnyal és nyakkal készítettem)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1-2 ek zsiradék
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 3/4 csésze friss vagy mirelit zöldborsó
    • 1 kk zúzott fokhagyma
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • 2 csésze rizs

    Elkészítése:

    A kacsahúst megmossuk és feldaraboljuk.

    A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemzöldet, a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük fél liter vízzel vagy erőlevessel, hogy épp csak ellepje és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a végén az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.

    Ezután beletesszük a friss vagy mirelit zöldborsót és a rizst, jól elkeverjük, fedővel lezárjuk és lekapcsoljuk a lángot.

    Időnként rákeverünk és hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak.

    Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá