Rizses kacsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsahús (szárnnyal és nyakkal készítettem)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 ek zsiradék
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3/4 csésze friss vagy mirelit zöldborsó
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- 2 csésze rizs
Elkészítése:
A kacsahúst megmossuk és feldaraboljuk.
A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemzöldet, a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük fél liter vízzel vagy erőlevessel, hogy épp csak ellepje és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a végén az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.
Ezután beletesszük a friss vagy mirelit zöldborsót és a rizst, jól elkeverjük, fedővel lezárjuk és lekapcsoljuk a lángot.
Időnként rákeverünk és hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak.
Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »