Rizses kacsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsahús (szárnnyal és nyakkal készítettem)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 ek zsiradék
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3/4 csésze friss vagy mirelit zöldborsó
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- 2 csésze rizs
Elkészítése:
A kacsahúst megmossuk és feldaraboljuk.
A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemzöldet, a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük fél liter vízzel vagy erőlevessel, hogy épp csak ellepje és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a végén az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.
Ezután beletesszük a friss vagy mirelit zöldborsót és a rizst, jól elkeverjük, fedővel lezárjuk és lekapcsoljuk a lángot.
Időnként rákeverünk és hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak.
Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »