Rizses kacsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsahús (szárnnyal és nyakkal készítettem)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 ek zsiradék
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 3/4 csésze friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 2 csésze rizs

Elkészítése:

A kacsahúst megmossuk és feldaraboljuk.

A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemzöldet, a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük fél liter vízzel vagy erőlevessel, hogy épp csak ellepje és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul, a végén az elfőtt folyadékot vízzel pótoljuk.

Ezután beletesszük a friss vagy mirelit zöldborsót és a rizst, jól elkeverjük, fedővel lezárjuk és lekapcsoljuk a lángot.

Időnként rákeverünk és hagyjuk, hogy a rizsszemek megpuhuljanak.

Kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!