Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses csirke gombával recept

Rizses csirke gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkehús (comb, mellfilé)
    • 80 dkg gomba
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 3 szál újhagyma
    • 3 paprika
    • 3 kápia paprika
    • 1 bögre rizs
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    Az elkészítéshez kuktát használtam, mert a végén lefedve a gőzben sokkal egyszerűbben elkészül a rizs.

    A húst és a gombát 1 x 1 cm kockára vágjuk.
    A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt újhagymát.

    Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd a feldarabolt gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.
    Néha megkeverjük, és a gomba által eresztett levet elfőzzük.

    Ekkor hozzáadjuk a rizst és a kockára vágott paprikákat, felöntjük 2 bögre forró vízzel, sózzuk, és lezárjuk a kukta fedelét.

    Az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta. Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs megpuhul.

    Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

    A rizses csirke gombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 89 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá