Hozzávalók:
Elkészítése:
Az elkészítéshez kuktát használtam, mert a végén lefedve a gőzben sokkal egyszerűbben elkészül a rizs.
A húst és a gombát 1 x 1 cm kockára vágjuk.
A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt újhagymát.
Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd a feldarabolt gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Néha megkeverjük, és a gomba által eresztett levet elfőzzük.
Ekkor hozzáadjuk a rizst és a kockára vágott paprikákat, felöntjük 2 bögre forró vízzel, sózzuk, és lezárjuk a kukta fedelét.
Az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta. Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs megpuhul.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.