Rizses csirke gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkehús (comb, mellfilé)
  • 80 dkg gomba
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 3 szál újhagyma
  • 3 paprika
  • 3 kápia paprika
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Az elkészítéshez kuktát használtam, mert a végén lefedve a gőzben sokkal egyszerűbben elkészül a rizs.

A húst és a gombát 1 x 1 cm kockára vágjuk.
A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt újhagymát.

Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd a feldarabolt gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Néha megkeverjük, és a gomba által eresztett levet elfőzzük.

Ekkor hozzáadjuk a rizst és a kockára vágott paprikákat, felöntjük 2 bögre forró vízzel, sózzuk, és lezárjuk a kukta fedelét.

Az első fütyülésnél lezárjuk a gázt alatta. Megvárjuk, amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, és addigra a rizs megpuhul.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.