Rántott csirkemell tojás nélkül recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé
- só
A panírhoz:
- GM zabpehelyliszt
- 3 ek lenmagőrlemény
- 9-12 ek víz
- csipet só
- GM zabpehely
- lenmag
- burgonyapehely
- GM zabpehelyliszt
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, ha szükséges kissé kiklopfoljuk, sózzuk.
A panírozáshoz 3 tányért előkészítünk, az elsőbe GM zabpehelyliszt kerül, a másodikba – tojás helyett – 3 evőkanál lenmagőrlemény, csipet só, 9 evőkanál vízzel elkeverve, hagyjuk pár percig állni, míg kissé besűrűsödik, kocsonyásodik.
A harmadik tányérba – a morzsa helyett – GM zabpehelyliszt, GM zabpehely, lenmag, és burgonyapehely kerül.
Ezt követően a szokásos módon panírozunk: a hús szeleteket liszt, a csoki kinézetű lenmag kocsonya, és a reform morzsakeverékbe forgatjuk, majd fritőzben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










