Rántott csirkemell tojás nélkül recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé
- só
A panírhoz:
- GM zabpehelyliszt
- 3 ek lenmagőrlemény
- 9-12 ek víz
- csipet só
- GM zabpehely
- lenmag
- burgonyapehely
- GM zabpehelyliszt
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, ha szükséges kissé kiklopfoljuk, sózzuk.
A panírozáshoz 3 tányért előkészítünk, az elsőbe GM zabpehelyliszt kerül, a másodikba – tojás helyett – 3 evőkanál lenmagőrlemény, csipet só, 9 evőkanál vízzel elkeverve, hagyjuk pár percig állni, míg kissé besűrűsödik, kocsonyásodik.
A harmadik tányérba – a morzsa helyett – GM zabpehelyliszt, GM zabpehely, lenmag, és burgonyapehely kerül.
Ezt követően a szokásos módon panírozunk: a hús szeleteket liszt, a csoki kinézetű lenmag kocsonya, és a reform morzsakeverékbe forgatjuk, majd fritőzben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »