Rakott pulykamell recept

Hozzávalók:
- 500 g pulykamell
- 500 g fagyasztott zöldbab
- olívaolaj
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint feketebors
- 5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 csipet őrölt bors
- késhegynyi szerecsendiósó
Elkészítése:
A pulykamellet vékonyra felszeletelem sózom és borsozom, majd serpenyőben a legnagyobb hőfokon mindkét oldalát átsütöm kevés olajon.
Közben a fagyasztott zöldbabot 5 dkg vajon sóval megpárolom.
Elkészítem a basamell mártást. Megolvasztom a vajat és hozzáadom a lisztet, folyamatosan kevergetem és felöntöm a tejjel, sűrűsödésig keverem, hogy ne legyen csomós, majd végül jöhetnek a fűszerek.
Egy kisebb tepsibe olívaolajat öntök, annyit, hogy mindehová jusson egy pici, nem kell tocsognia. Jöhet rá a zöldbab, a hús, a besamell, a zöldbab, a hús és szintén besamell, majd mehet be a sütőbe még kb 20 percre.
Díszítésnek megszórtam a tetejét petrezselyemmel. Az adagot növelheted a dupljára, triplájára. Én kétszemélyre készítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »