Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott pulykamell recept

Rakott pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulykamell
    • 500 g fagyasztott zöldbab
    • olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint feketebors
    • 5 dl tej
    • 2 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 csipet őrölt bors
    • késhegynyi szerecsendiósó

    Elkészítése:

    A pulykamellet vékonyra felszeletelem sózom és borsozom, majd serpenyőben a legnagyobb hőfokon mindkét oldalát átsütöm kevés olajon.

    Közben a fagyasztott zöldbabot 5 dkg vajon sóval megpárolom.

    Elkészítem a basamell mártást. Megolvasztom a vajat és hozzáadom a lisztet, folyamatosan kevergetem és felöntöm a tejjel, sűrűsödésig keverem, hogy ne legyen csomós, majd végül jöhetnek a fűszerek.

    Egy kisebb tepsibe olívaolajat öntök, annyit, hogy mindehová jusson egy pici, nem kell tocsognia. Jöhet rá a zöldbab, a hús, a besamell, a zöldbab, a hús és szintén besamell, majd mehet be a sütőbe még kb 20 percre.

    Díszítésnek megszórtam a tetejét petrezselyemmel. Az adagot növelheted a dupljára, triplájára. Én kétszemélyre készítettem.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá