Rakott pulykamell recept

Hozzávalók:
- 500 g pulykamell
- 500 g fagyasztott zöldbab
- olívaolaj
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint feketebors
- 5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 csipet őrölt bors
- késhegynyi szerecsendiósó
Elkészítése:
A pulykamellet vékonyra felszeletelem sózom és borsozom, majd serpenyőben a legnagyobb hőfokon mindkét oldalát átsütöm kevés olajon.
Közben a fagyasztott zöldbabot 5 dkg vajon sóval megpárolom.
Elkészítem a basamell mártást. Megolvasztom a vajat és hozzáadom a lisztet, folyamatosan kevergetem és felöntöm a tejjel, sűrűsödésig keverem, hogy ne legyen csomós, majd végül jöhetnek a fűszerek.
Egy kisebb tepsibe olívaolajat öntök, annyit, hogy mindehová jusson egy pici, nem kell tocsognia. Jöhet rá a zöldbab, a hús, a besamell, a zöldbab, a hús és szintén besamell, majd mehet be a sütőbe még kb 20 percre.
Díszítésnek megszórtam a tetejét petrezselyemmel. Az adagot növelheted a dupljára, triplájára. Én kétszemélyre készítettem.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »