Rakott pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott pulykamell

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell
  • 500 g fagyasztott zöldbab
  • olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint feketebors
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csipet őrölt bors
  • késhegynyi szerecsendiósó

Elkészítése:

A pulykamellet vékonyra felszeletelem sózom és borsozom, majd serpenyőben a legnagyobb hőfokon mindkét oldalát átsütöm kevés olajon.

Közben a fagyasztott zöldbabot 5 dkg vajon sóval megpárolom.

Elkészítem a basamell mártást. Megolvasztom a vajat és hozzáadom a lisztet, folyamatosan kevergetem és felöntöm a tejjel, sűrűsödésig keverem, hogy ne legyen csomós, majd végül jöhetnek a fűszerek.

Egy kisebb tepsibe olívaolajat öntök, annyit, hogy mindehová jusson egy pici, nem kell tocsognia. Jöhet rá a zöldbab, a hús, a besamell, a zöldbab, a hús és szintén besamell, majd mehet be a sütőbe még kb 20 percre.

Díszítésnek megszórtam a tetejét petrezselyemmel. Az adagot növelheted a dupljára, triplájára. Én kétszemélyre készítettem.

Jó étvágyat hozzá!