Rakott csirkemell brokkolival-sajttal töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkemell filé szelet
- 10 dkg sajt
- 15 dkg bacon
- 20 dkg brokkoli
- 220 gramm tejföl (20 %)
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint őrölt bors
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
A brokkolit sós vízben félpuhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és apróra vagdossuk. A sajtot lereszeljük. A tejfölhöz hozzákeverjük az őrölt borsot.
Egy 12*20 cm-es őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és sorban kirakjuk a baconnel.
A hússzeleteket sózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. A szalonnára ráfektetünk 2 db rántott szeletet, meglocsoljuk borsos tejföllel, sajttal meghintjük és brokkolival befedjük. Ezt a műveletet még egyszer elvégezzük, végül a hússal zárjuk. Körben ráhajtjuk a kilógó szalonnát, illetve hosszába is fektetjük rá, hogy a húst betakarja.
Előmelegített sütőben készre sütjük, majd a formából egy sütőlemezre borítjuk, ismételten a sütőbe rakjuk és az alján lévő szalonnát is rápirítjuk.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!