Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott brokkoli csirkemell csíkokkal recept

Rakott brokkoli csirkemell csíkokkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 2 fej brokkoli
    • 360 g rizs
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 4 dl főzőtejszín
    • 2 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 g margarin
    • 1 tk mustár
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • petrezselyem
    • kevés zsemlemorzsa
    • bors

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába nyomjuk, sóval és borssal kiskanál segítségével összetörjük.

    Ezt, a felaprított petrezselymet és a margarint beleforgatjuk a rizsbe.

    A csirkemellet vékonyabb csíkokra vágjuk és befűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, megszórjuk zsemlemorzsával. A rizs 2/3-át a tepsi aljára helyezzük, erre kerülnek a fűszeres csirkemell csíkok és az ízlésesen elhelyezett félkészre főtt brokkoli rózsák is.

    A maradék rizst a rózsák közé szórjuk. Az öntethez a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a mustárt, a reszelt sajtot, petrezselymet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg ebbe is nyomhatunk egy gerezd fokhagymát, majd a rakott brokkolira öntjük. 180 C-on, kb. 30-35 percig sütjük.

    Tipp:

    Tetszőlegesen variálható a zöldség és a hús is !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá