Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába nyomjuk, sóval és borssal kiskanál segítségével összetörjük.
Ezt, a felaprított petrezselymet és a margarint beleforgatjuk a rizsbe.
A csirkemellet vékonyabb csíkokra vágjuk és befűszerezzük ízlés szerint (só, bors). Kivajazunk egy tepsit vagy hőálló tálat, megszórjuk zsemlemorzsával. A rizs 2/3-át a tepsi aljára helyezzük, erre kerülnek a fűszeres csirkemell csíkok és az ízlésesen elhelyezett félkészre főtt brokkoli rózsák is.
A maradék rizst a rózsák közé szórjuk. Az öntethez a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a mustárt, a reszelt sajtot, petrezselymet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg ebbe is nyomhatunk egy gerezd fokhagymát, majd a rakott brokkolira öntjük. 180 C-on, kb. 30-35 percig sütjük.
Tetszőlegesen variálható a zöldség és a hús is !