Pulykatokány gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykamell
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 ek fűszerpaprika
- olaj
- 25 dkg gomba
- 1 szál rozmaring
- 2 szelet chili paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- szárított oregánó
- petrezselyemzöld
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.
A húst felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majf hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, felöntkükma borral, beletesszük a rozmaringot, chilit, fűszerpaprikát, aprított gombát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi ívzzel, ami épp ellepi.
Lassú tüzön puhára főzünk mindent.
A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá a tokány levéből és azzal is elkeverjük. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk és jól összeforrlajuk. Kevés oregánót és petrezselymet adhatunk hozzá ízlés szerint.
Rizzsel, puliszkával, natúr krumplival, krumplipüével, nokedlivel tálaljuk!
Tipp:
Aki nem kedveli az oregánót, nyugodtan kihagyhatja. Aki pikánsabban kedveli, még adhat hozzá chilit.