Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykatokány gombával recept

Pulykatokány gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg pulykamell
    • 3 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • só, bors
    • 1 ek fűszerpaprika
    • olaj
    • 25 dkg gomba
    • 1 szál rozmaring
    • 2 szelet chili paprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • szárított oregánó
    • petrezselyemzöld
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk. A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.

    A húst felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majf hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, felöntkükma borral, beletesszük a rozmaringot, chilit, fűszerpaprikát, aprított gombát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi ívzzel, ami épp ellepi.

    Lassú tüzön puhára főzünk mindent.

    A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá a tokány levéből és azzal is elkeverjük. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk és jól összeforrlajuk. Kevés oregánót és petrezselymet adhatunk hozzá ízlés szerint.

    Rizzsel, puliszkával, natúr krumplival, krumplipüével, nokedlivel tálaljuk!

    Tipp:

    Aki nem kedveli az oregánót, nyugodtan kihagyhatja. Aki pikánsabban kedveli, még adhat hozzá chilit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá