Pulykatokány gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg pulykamell
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 ek fűszerpaprika
- olaj
- 25 dkg gomba
- 1 szál rozmaring
- 2 szelet chili paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- szárított oregánó
- petrezselyemzöld
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A húst felkockázzuk. A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.
A húst felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majf hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, felöntkükma borral, beletesszük a rozmaringot, chilit, fűszerpaprikát, aprított gombát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi ívzzel, ami épp ellepi.
Lassú tüzön puhára főzünk mindent.
A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá a tokány levéből és azzal is elkeverjük. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk és jól összeforrlajuk. Kevés oregánót és petrezselymet adhatunk hozzá ízlés szerint.
Rizzsel, puliszkával, natúr krumplival, krumplipüével, nokedlivel tálaljuk!
Tipp:
Aki nem kedveli az oregánót, nyugodtan kihagyhatja. Aki pikánsabban kedveli, még adhat hozzá chilit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »