Pulykatokány gombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykatokány gombával

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szelet chili paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • szárított oregánó
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A húst felkockázzuk. A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.

A húst felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majf hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, felöntkükma borral, beletesszük a rozmaringot, chilit, fűszerpaprikát, aprított gombát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük annyi ívzzel, ami épp ellepi.

Lassú tüzön puhára főzünk mindent.

A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá a tokány levéből és azzal is elkeverjük. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk és jól összeforrlajuk. Kevés oregánót és petrezselymet adhatunk hozzá ízlés szerint.

Rizzsel, puliszkával, natúr krumplival, krumplipüével, nokedlivel tálaljuk!

Tipp:

Aki nem kedveli az oregánót, nyugodtan kihagyhatja. Aki pikánsabban kedveli, még adhat hozzá chilit.