Pulykás-zöldséges pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (legjobb az előre nyújtott)
- 30 dkg pulykamell
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg főtt zöldbab (konzerv is lehet)
- 20 dkg csemegekukorica (konzerv is lehet)
- 1 kis doboz tejföl
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1 teáskanál csemege torma
- só, bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A pulykamellet kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. A zöldbabot megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetjük a konzerv zöldségeket. A répát megpucoljuk és kockára vágjuk.
Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk és megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a pulykamellet. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a sárgarépát és félkészre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a zöldbabot is és levesszük a tűzről.
A tésztát kivesszük a hűtőből. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel és a tormával, majd a pulykás-zöldséges raguhoz adjuk,és jól összekeverjük.
A leveles tésztát kitekerjük és keresünk egy akkora kis tepsit, amit kibélelhetünk a tésztával és még a tetejére is jut. Levágunk a tésztából annyit, amennyi majd befedi a tetejét, a maradékkal kibéleljük a tepsit (a sütőpapírt levesszük róla).
Mehet bele a pulykás-zöldséges-krémsajtos töltelék, majd a tetejét befedjük a maradék tésztával. Felvert tojással lekenjük a tetejét és közepes lángon körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
Tipp:
A zöldségeket kedvedre variálhatod. Mehet bele zöldborsó, brokkoli, gomba..