Pulykás-paradicsomos bulgur recept
Hozzávalók:
- 2-3 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
- 30 dkg pulykamellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bulgur
- 150 g sürített paradicsom
- 10 szem fekete olajbogyó
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- só
- bors
- 450 ml alaplé vagy víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.
A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.
Megvárom amig a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.
Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.
Jó étvágyat kívánunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









