Pulykás-paradicsomos bulgur recept

Hozzávalók:
- 2-3 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
- 30 dkg pulykamellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bulgur
- 150 g sürített paradicsom
- 10 szem fekete olajbogyó
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- só
- bors
- 450 ml alaplé vagy víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.
A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.
Megvárom amig a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.
Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.
Jó étvágyat kívánunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »