Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykás-paradicsomos bulgur recept

Pulykás-paradicsomos bulgur
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
    • 30 dkg pulykamellfilé
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 250 g bulgur
    • 150 g sürített paradicsom
    • 10 szem fekete olajbogyó
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • bors
    • 450 ml alaplé vagy víz
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.

    A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.

    Megvárom amig a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.

    Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.

    Jó étvágyat kívánunk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá