Pulykás-paradicsomos bulgur recept

Hozzávalók:
- 2-3 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
- 30 dkg pulykamellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bulgur
- 150 g sürített paradicsom
- 10 szem fekete olajbogyó
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- só
- bors
- 450 ml alaplé vagy víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.
A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.
Megvárom amig a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.
Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.
Jó étvágyat kívánunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »