Pulykás-paradicsomos bulgur

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2-3 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g bulgur
  • 150 g sürített paradicsom
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • bors
  • 450 ml alaplé vagy víz
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A pulykamellet megmosom és felkockázom, majd a felforrósított a zsíradékon megpirítom. Ha szép aranyszínü, akkor kiszedem egy tálba.

A serpenyöben maradt zsiradékon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát és közben a fokhagymát is belezúzom. A kimért bulgurt ráöntöm és kevés pirítás után felengedem az alaplével és egyszerre mehet is bele a paradicsom sürítmény és a füszerek, majd kevergetve főzöm.

Megvárom amig a bulgur megfő. Ekkor belekeverem a pulykahúst, majd elzárom a gázt és megszórom a felkarikázott olajbogyóval és a felapritott petrezselymmel.

Mi néha teszünk rá egykis feta sajtot is.

Jó étvágyat kívánunk!