Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykás-padlizsános rakott tészta recept

Pulykás-padlizsános rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35-30 dkg pulykamell filé
  • egy nagyobb padlizsán
  • 20 dkg durum lisztből készült penne tészta
  • 3-4 szelet paprika
  • egy kisebb fej hagyma
  • 6-8 db koktél paradicsom
  • 20-25 dkg reszelt sajt (mozzarella, füstölt karaván, parmezán)
  • 2 dl habtejszín
  • egy diónyi vaj + a tepsi kikenéséhez
  • két evőkanál olívaolaj
  • egy mokkáskanál pulyka fűszerkeverék (tartósítószermentes)
  • néhány csepp facsart citromlé
  • fél dl fehérbor
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A pulykamellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet és csíkokra vágjuk, majd beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, jól összeforgatjuk és állni hagyjuk 15 percig.

Meghámozunk egy padlizsánt, kis kockákra felvágjuk, sózzuk, facsarunk rá egy kis citromlevet (hogy ne barnuljon meg a padlizsán) és hagyjuk állni 10-15 percig.

Feldarabolunk egy kisebb hagymát, egy TV paprikát, paradicsomot.

Feltesszük a vizet, megsózzuk majd amikor lobog a víz, kifőzzük benne a penne tésztát.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és elősütjük a padlizsán darabokat, majd kiszedjük egy tányérra.

A forró serpenyőben megpirítjuk a pulykamellet, majd rátesszük a vajat, hagymát, paprikát, megsózzuk és együtt pirítjuk, réteszünk néhány szelet paradicsomot, ráöntjük a bort és egy-két percig pároljuk.

A kivajazott tepsibe tesszük a megfőtt tészta felét, rátesszük a húsdarabokat, a padlizsánt, majd rátesszük a tészta másik felét és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.

Ráöntjük a tejszínt, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és erre szórjuk a parmezánt. Betesszük a sütőbe, amikor kezd megpirulni a teteje, ráborítunk egy alufóliát és tovább sütjük ameddig szép szint kap, a sütési idő 25 perc volt.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Azért szoktam egy kicsit alufólia nélkül sütni, hogy a teteje megpiruljon, így nem ragad bele az alufólia, sütés után finom, a teteje pedig roppanós.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá