Pulykás-padlizsános rakott tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35-30 dkg pulykamell filé
- egy nagyobb padlizsán
- 20 dkg durum lisztből készült penne tészta
- 3-4 szelet paprika
- egy kisebb fej hagyma
- 6-8 db koktél paradicsom
- 20-25 dkg reszelt sajt (mozzarella, füstölt karaván, parmezán)
- 2 dl habtejszín
- egy diónyi vaj + a tepsi kikenéséhez
- két evőkanál olívaolaj
- egy mokkáskanál pulyka fűszerkeverék (tartósítószermentes)
- néhány csepp facsart citromlé
- fél dl fehérbor
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet és csíkokra vágjuk, majd beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, jól összeforgatjuk és állni hagyjuk 15 percig.
Meghámozunk egy padlizsánt, kis kockákra felvágjuk, sózzuk, facsarunk rá egy kis citromlevet (hogy ne barnuljon meg a padlizsán) és hagyjuk állni 10-15 percig.
Feldarabolunk egy kisebb hagymát, egy TV paprikát, paradicsomot.
Feltesszük a vizet, megsózzuk majd amikor lobog a víz, kifőzzük benne a penne tésztát.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és elősütjük a padlizsán darabokat, majd kiszedjük egy tányérra.
A forró serpenyőben megpirítjuk a pulykamellet, majd rátesszük a vajat, hagymát, paprikát, megsózzuk és együtt pirítjuk, réteszünk néhány szelet paradicsomot, ráöntjük a bort és egy-két percig pároljuk.
A kivajazott tepsibe tesszük a megfőtt tészta felét, rátesszük a húsdarabokat, a padlizsánt, majd rátesszük a tészta másik felét és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.
Ráöntjük a tejszínt, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és erre szórjuk a parmezánt. Betesszük a sütőbe, amikor kezd megpirulni a teteje, ráborítunk egy alufóliát és tovább sütjük ameddig szép szint kap, a sütési idő 25 perc volt.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Azért szoktam egy kicsit alufólia nélkül sütni, hogy a teteje megpiruljon, így nem ragad bele az alufólia, sütés után finom, a teteje pedig roppanós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »