Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg darált pulykacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 tk darált paprika (házi)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 kk cayenne bors
- 20 dkg sajt
- 10-12 db apró, ropogós savanyú uborka
- 15 szelet bacon
Elkészítése:
A darálthúshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.
Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.
Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és sütőfóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!
210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!
Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!
Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.
Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »