Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával recept

Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált pulykacomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 tk darált paprika (házi)
    • 2 tk aprított petrezselyemzöld
    • 1 kk cayenne bors
    • 20 dkg sajt
    • 10-12 db apró, ropogós savanyú uborka
    • 15 szelet bacon

    Elkészítése:

    A darálthúshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.

    Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.

    Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.

    Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és sütőfóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!

    210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!

    Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!
    Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

    Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá