Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg darált pulykacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 cs pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 tk darált paprika (házi)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 kk cayenne bors
- 20 dkg sajt
- 10-12 db apró, ropogós savanyú uborka
- 15 szelet bacon
Elkészítése:
A darálthúshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.
Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.
Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és sütőfóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!
210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!
Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!
Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.
Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









