Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg darált pulykacomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1 tk darált paprika (házi)
- 2 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 kk cayenne bors
- 20 dkg sajt
- 10-12 db apró, ropogós savanyú uborka
- 15 szelet bacon
Elkészítése:
A darálthúshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.
Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.
Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.
Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és sütőfóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!
210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!
Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!
Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.
Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.
Jó étvágyat kívánok!