Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykarolád sajttal és savanyú uborkával

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1/2 cs pulykasült vagy gyros fűszerkeverék
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • 1 tk darált paprika (házi)
  • 2 tk aprított petrezselyemzöld
  • 1 kk cayenne bors
  • 20 dkg sajt
  • 10-12 db apró, ropogós savanyú uborka
  • 15 szelet bacon

Elkészítése:

A darálthúshoz adjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a tojást és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy alufóliát kiterítünk és végig rakjuk a baconnel úgy, hogy 2 mm-en fedjék egymást.

Ezután a bekevert húst kis adagokban a szalonnára téve egyenletes vastagságúra simítjuk. A közepét végig rakjuk sajtcsíkokkal és az uborkákkal, majd szorosan felgöngyöljük úgy, a bacon végei alulra kerüljenek.

Egy zsiradékkel kikent tepsire óvatosan (hogy szét ne csússzanak a baconszeletek) beletesszük és sütőfóliával befedjük a tepsit. Ne érjen a baconhoz, sülésnél nehogy hozzáragadjon, legyen kis légrés közötte!

210 fokra előmelegített sütőben sütjük fólia alatt másfél órát, majd leszedjük a fóliát és további 20-25 percig pirítjuk de már csak 190 fokon!

Miután elkészült, pihentetjük 8-10 percet, majd 2 szedőlapát segítségével tálcára tesszük és szeletelhető!
Lilahagymás-majonézes krumplisalátával fogyasztottuk.

Szalámi helyett uzsonnára szendvicsbetétnek is kiválló.

Jó étvágyat kívánok!