Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával recept

Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 nagy szelet pulykamellfilé
    • 50 dkg szeletelt bacon
    • 20-30 dkg füstölt sajt
    • 2 cs aszalt vörösáfonya
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • 1-2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek átjárják (én két darab folpack fólia között óvatosan, hogy a hús ne nagyon törjön, klopfoltam ki).

    Egy nagyobb darab folpack fóliát vágjunk le, majd helyezzünk rá 4-5 szelet bacont úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.

    Ezután helyezzük rá a hússzeletet, ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és aszalt áfonyával, majd a fólia segítségével tekerjük fel (én előző este elkészítettem a tekercseket, majd sütésig a hűtőben pihent).

    Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a hústekercseket (én egy kicsit olajjal megspricceltem a hústekercseket is).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát készítettem hozzá.

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzük tányérra a töltött pulykamelltekercset, majd kanalazzuk mellé a köretet és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá