Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával recept

Hozzávalók:
- 8 nagy szelet pulykamellfilé
- 50 dkg szeletelt bacon
- 20-30 dkg füstölt sajt
- 2 cs aszalt vörösáfonya
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1-2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek átjárják (én két darab folpack fólia között óvatosan, hogy a hús ne nagyon törjön, klopfoltam ki).
Egy nagyobb darab folpack fóliát vágjunk le, majd helyezzünk rá 4-5 szelet bacont úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
Ezután helyezzük rá a hússzeletet, ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és aszalt áfonyával, majd a fólia segítségével tekerjük fel (én előző este elkészítettem a tekercseket, majd sütésig a hűtőben pihent).
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a hústekercseket (én egy kicsit olajjal megspricceltem a hústekercseket is).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát készítettem hozzá.
Tipp:
Tálaláskor helyezzük tányérra a töltött pulykamelltekercset, majd kanalazzuk mellé a köretet és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »