Pulykamelltekercs füstölt sajttal és áfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet pulykamellfilé
  • 50 dkg szeletelt bacon
  • 20-30 dkg füstölt sajt
  • 2 cs aszalt vörösáfonya
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1-2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek átjárják (én két darab folpack fólia között óvatosan, hogy a hús ne nagyon törjön, klopfoltam ki).

Egy nagyobb darab folpack fóliát vágjunk le, majd helyezzünk rá 4-5 szelet bacont úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.

Ezután helyezzük rá a hússzeletet, ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és aszalt áfonyával, majd a fólia segítségével tekerjük fel (én előző este elkészítettem a tekercseket, majd sütésig a hűtőben pihent).

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a hústekercseket (én egy kicsit olajjal megspricceltem a hústekercseket is).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

Ameddig a hús sül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét és párolt lilakáposztát készítettem hozzá.

Tipp:

Tálaláskor helyezzük tányérra a töltött pulykamelltekercset, majd kanalazzuk mellé a köretet és úgy kínáljuk.