Pulykamell szalonna köntösben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell felkockázva
- só, bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tejföl
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
- petrezselyemzöld apróra vagva
- 15 dkg bacon
- vaj, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk és kicsit félretesszük.
A tojásokat elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk reszelt sajtot és az aprított petrezselyemzöldet és kevés só is mehet bele, de csak óvatosan, mert a sajt és a bacon is sós! Ebbe a masszába belekeverjük az összedarabolt húst.
Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a szalonna szeletekkel úgy, hogy két oldalt kilógjanak, majd beletesszük a masszát és az oldalt lelógó szalonnát visszahajtjuk.
Egy evőkanál tejföllel lekenjük a tetejét. A tetejere a sajtot csak a végén teszem rá, mert megég.
A formát előmelegített légkevereses sütőben 170 fokon 50-60 perc alatt megsütjük, majd egy tepsire kiborítjuk óvatosan körbe vágjuk a forma oldalait es az alsó felét is megsütjük. Erre kerűl a maradék reszelt sajt és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »