Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykamellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk és kicsit félretesszük.
A tojásokat elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk reszelt sajtot és az aprított petrezselyemzöldet és kevés só is mehet bele, de csak óvatosan, mert a sajt és a bacon is sós! Ebbe a masszába belekeverjük az összedarabolt húst.
Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a szalonna szeletekkel úgy, hogy két oldalt kilógjanak, majd beletesszük a masszát és az oldalt lelógó szalonnát visszahajtjuk.
Egy evőkanál tejföllel lekenjük a tetejét. A tetejere a sajtot csak a végén teszem rá, mert megég.
A formát előmelegített légkevereses sütőben 170 fokon 50-60 perc alatt megsütjük, majd egy tepsire kiborítjuk óvatosan körbe vágjuk a forma oldalait es az alsó felét is megsütjük. Erre kerűl a maradék reszelt sajt és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!