Pulykamell csíkok bundában recept
Hozzávalók:
- 20 dkg pulykamell
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- késhegynyi curry
- két teáskanál zabpehelyliszt
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megmosott, letörölgetett pulykamellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, amjd sózzuk és borsozzuk.
A tojást feltörjük, villával felhabosítjuk, sózzuk, majd elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, közben belekeverjük a joghurtot, majd ízesítjük curryvel, reszelt parmezánnal. Sűrű palacsintatésztát kell kapjunk.
Beletesszük a pulykamellet. Jól beleforgatjuk, majd forró olajban közepes lángon megsütjük.
Barna rizzsel és madársalátával kínáltam. Kis reszelt parmezánnal meghintettem.
Tipp:
Gyorsan elkészíthető fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









