Pulykamell fonatok baconbe csavart burgonyalabdacsokkal recept
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2-3 evőkanál majonéz
- 2-3 dl étolaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 50 dkg krumpli
- 1 csipet só
- 2 db gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 nagy pulykamellfilé
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
- 10 szelet bacon
Elkészítése:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, majd mindegyiket hosszában kétszer bevágjuk úgy, hogy egyik végük egyben maradjon. Sóval, borssal, és kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk, és pár órára lefedve a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt a szeleteket hármas fonással befonjuk, majd hústűvel rögzítjük őket hosszában. Kevés olajon egy serpenyőben aranyszínűre sütjük a pulykát.
Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, összetörjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kevés majonézt, borsot és fokhagymát ízlés szerint. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható gombócokat tudjunk készíteni.
A gombócokat bacon csíkokba csomagoljuk, és serpenyőben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










