Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykamell fonatok baconbe csavart burgonyalabdacsokkal recept

Pulykamell fonatok baconbe csavart burgonyalabdacsokkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál majonéz
    • 2-3 dl étolaj
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 50 dkg krumpli
    • 1 csipet só
    • 2 db gerezd fokhagyma
    • 1 csipet bors
    • 1 nagy pulykamellfilé
    • 1 evőkanál fokhagymakrém
    • 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
    • 10 szelet bacon

    Elkészítése:

    A pulykamellet szeletekre vágjuk, majd mindegyiket hosszában kétszer bevágjuk úgy, hogy egyik végük egyben maradjon. Sóval, borssal, és kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk, és pár órára lefedve a hűtőbe tesszük.

    Sütés előtt a szeleteket hármas fonással befonjuk, majd hústűvel rögzítjük őket hosszában. Kevés olajon egy serpenyőben aranyszínűre sütjük a pulykát.

    Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, összetörjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kevés majonézt, borsot és fokhagymát ízlés szerint. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható gombócokat tudjunk készíteni.

    A gombócokat bacon csíkokba csomagoljuk, és serpenyőben pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek