Pulykamell fonatok baconbe csavart burgonyalabdacsokkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykamell fonatok baconbe csavart burgonyalabdacsokkal

Hozzávalók:

  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 2-3 dl étolaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 50 dkg krumpli
  • 1 csipet só
  • 2 db gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 nagy pulykamellfilé
  • 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
  • 10 szelet bacon

Elkészítése:

A pulykamellet szeletekre vágjuk, majd mindegyiket hosszában kétszer bevágjuk úgy, hogy egyik végük egyben maradjon. Sóval, borssal, és kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk, és pár órára lefedve a hűtőbe tesszük.

Sütés előtt a szeleteket hármas fonással befonjuk, majd hústűvel rögzítjük őket hosszában. Kevés olajon egy serpenyőben aranyszínűre sütjük a pulykát.

Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, összetörjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kevés majonézt, borsot és fokhagymát ízlés szerint. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható gombócokat tudjunk készíteni.

A gombócokat bacon csíkokba csomagoljuk, és serpenyőben pirosra sütjük.