Körtés pulykamell baconos brokkolival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 6 körte
- 30 dkg szeletelt bacon
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 7 dkg kéksajt
- só
- fél kk szódabikarbóna
- olaj
Elkészítése:
Első lépésként vizet forralunk. Amikor forr a víz, akkor elzárjuk alatta a lángot, beletesszük a szódabikarbónát és a rózsáira szedett brokkolit. Lefedjük és 1 órán át így hagyjuk.
A szeletekre vágott pulykamellet besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Egy nagy tepsi aljára zsiradékot teszünk és erre helyezzük a hirtelen kisütött pulykamelleket.
A körtét négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk és márványsajttal bedörzsöljük, majd a húsra helyezzük.
1 óra elteltével leszűrjük a brokkolit és szeletelt baconbe tekerjük. Ezután ezeket is a pulykamell szeletek mellé tesszük a tepsibe.
200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Köretként krumplipürét készíthetünk hozzá.
Tipp:
Érdemes a bacont fogpiszkálóval a brokkolihoz rögzíteni, hogy rajta maradjon.