Körtés pulykamell baconos brokkolival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 6 körte
- 30 dkg szeletelt bacon
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 7 dkg kéksajt
- só
- fél kk szódabikarbóna
- olaj
Elkészítése:
Első lépésként vizet forralunk. Amikor forr a víz, akkor elzárjuk alatta a lángot, beletesszük a szódabikarbónát és a rózsáira szedett brokkolit. Lefedjük és 1 órán át így hagyjuk.
A szeletekre vágott pulykamellet besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Egy nagy tepsi aljára zsiradékot teszünk és erre helyezzük a hirtelen kisütött pulykamelleket.
A körtét négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk és márványsajttal bedörzsöljük, majd a húsra helyezzük.
1 óra elteltével leszűrjük a brokkolit és szeletelt baconbe tekerjük. Ezután ezeket is a pulykamell szeletek mellé tesszük a tepsibe.
200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Köretként krumplipürét készíthetünk hozzá.
Tipp:
Érdemes a bacont fogpiszkálóval a brokkolihoz rögzíteni, hogy rajta maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »