Körtés pulykamell baconos brokkolival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 6 körte
- 30 dkg szeletelt bacon
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 7 dkg kéksajt
- só
- fél kk szódabikarbóna
- olaj
Elkészítése:
Első lépésként vizet forralunk. Amikor forr a víz, akkor elzárjuk alatta a lángot, beletesszük a szódabikarbónát és a rózsáira szedett brokkolit. Lefedjük és 1 órán át így hagyjuk.
A szeletekre vágott pulykamellet besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Egy nagy tepsi aljára zsiradékot teszünk és erre helyezzük a hirtelen kisütött pulykamelleket.
A körtét négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk és márványsajttal bedörzsöljük, majd a húsra helyezzük.
1 óra elteltével leszűrjük a brokkolit és szeletelt baconbe tekerjük. Ezután ezeket is a pulykamell szeletek mellé tesszük a tepsibe.
200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Köretként krumplipürét készíthetünk hozzá.
Tipp:
Érdemes a bacont fogpiszkálóval a brokkolihoz rögzíteni, hogy rajta maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »