Körtés pulykamell baconos brokkolival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 6 körte
- 30 dkg szeletelt bacon
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 7 dkg kéksajt
- só
- fél kk szódabikarbóna
- olaj
Elkészítése:
Első lépésként vizet forralunk. Amikor forr a víz, akkor elzárjuk alatta a lángot, beletesszük a szódabikarbónát és a rózsáira szedett brokkolit. Lefedjük és 1 órán át így hagyjuk.
A szeletekre vágott pulykamellet besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Egy nagy tepsi aljára zsiradékot teszünk és erre helyezzük a hirtelen kisütött pulykamelleket.
A körtét négybe vágjuk, a magházát eltávolítjuk és márványsajttal bedörzsöljük, majd a húsra helyezzük.
1 óra elteltével leszűrjük a brokkolit és szeletelt baconbe tekerjük. Ezután ezeket is a pulykamell szeletek mellé tesszük a tepsibe.
200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Köretként krumplipürét készíthetünk hozzá.
Tipp:
Érdemes a bacont fogpiszkálóval a brokkolihoz rögzíteni, hogy rajta maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









