Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pórés-mustáros csirke recept

Pórés-mustáros csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy csirkemellfilé
    • 1 nagyobb póréhagyma
    • 3 ek kukoricaliszt
    • 1 ek őrölt fehér mustármag por
    • 2 ek kukoricaolaj
    • 2 dl (lm) tejszín
    • 1,5 dl víz
    • 1 tk dijoni magos mustár
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztben meghempergetjük.

    Az olajat felhevítjük, és a csirkemellet aranybarnára sütjük benne.

    Ha a hús átsült, hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet és a magos mustárt. Óvatosan elkeverjük, és takarék lángon addig főzzük, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

    Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, vagy (gm) tésztával forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá