Pórés-mustáros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 ek őrölt fehér mustármag por
  • 2 ek kukoricaolaj
  • 2 dl (lm) tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztben meghempergetjük.

Az olajat felhevítjük, és a csirkemellet aranybarnára sütjük benne.

Ha a hús átsült, hozzáadjuk az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet és a magos mustárt. Óvatosan elkeverjük, és takarék lángon addig főzzük, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, vagy (gm) tésztával forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!