Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns tyúkpörkölt recept

Pikáns tyúkpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tyúk farhát nélkül

    A páchoz:

    • kevés olaj, őrölt citrombors, só

    A pörkölthöz:

    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 kisebb zeller
    • 1 tk só
    • 3 ek olaj
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 késhegynyi majoránna
    • 1 csokor petrezselyem
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 2 dl csirkealaplé
    • 1 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.

    Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

    Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.

    Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá