Pikáns tyúkpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg tyúk farhát nélkül
A páchoz:
- kevés olaj, őrölt citrombors, só
A pörkölthöz:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb zeller
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 késhegynyi majoránna
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 dl csirkealaplé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.
Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »