Pikáns tyúkpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg tyúk farhát nélkül
A páchoz:
- kevés olaj, őrölt citrombors, só
A pörkölthöz:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb zeller
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 késhegynyi majoránna
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 dl csirkealaplé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.
Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »