Pikáns tyúkpörkölt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg tyúk farhát nélkül
A páchoz:
- kevés olaj, őrölt citrombors, só
A pörkölthöz:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb zeller
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt bors
- 1 késhegynyi majoránna
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 dl csirkealaplé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.
Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.