Pikáns tyúkpörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg tyúk farhát nélkül

A páchoz:

  • kevés olaj, őrölt citrombors, só

A pörkölthöz:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb zeller
  • 1 tk só
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 késhegynyi majoránna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl csirkealaplé
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A tyúk combokat, a szárnyakat és melleket a páccal jól bedörzsöljük. Letakarva a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap egy lábasban olajat hevítünk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A paprikát, a paradicsomot és a zellert is kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük alaplével és hozzáadjuk a tyúkhúst is. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Ezután, ha szükséges, adunk még hozzá alaplevet. A végén, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd egy 10 percig főzzük még.

Petrezselyem zölddel és tejföllel tálaljuk.