Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi csirke recept

Párizsi csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2-2 alsó és felső csirkecomb
    • 2 csirkeszárny
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 1 tk bors
    • 1 ek ételízesítő
    • kb 6 ek liszt
    • 2 dl étolaj

    Elkészítése:

    A húsokat megpároljuk fűszeres, sós, borsos, ételízesítős vízben, vagy zöldségalaplében. Ez a leggazdaságosabb, mert megmarad a finom húsleves.

    Amíg fő,illetve párolódig a húsunk elkészítjük a párizsi bundát. A tojásokat a tejjel kikavarjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Lágy, kissé folyós masszát kapunk.

    A megfőtt húst sózzuk, borsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, a befűszerezett húsokat beleforgatjuk a masszába és szép pirosra, ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    Nálunk a gyerekek sült krumplival szeretik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá