Paradicsomos-gombàs csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb (alsó és felső együtt)
- 25 dkg csiperke gomba
- 3-4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 ek sűrített paradicsom
- 1 dl gőzőtejszín
- só,bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk és kettévàgjuk. A húsok mindkét oldalàt meghintjük sóval és fedeles jénaiba tesszük.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymàt, ràtesszük a kisebb darabokra vàgott gombàt. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes làngon 6-8 percig pàroljuk a ragut.
Ezutàn levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt és ha kell még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombàs szószt a húsra öntjük.
A tàlat lefedjük és kb 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével tàlaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »