Paradicsomos-gombàs csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb (alsó és felső együtt)
- 25 dkg csiperke gomba
- 3-4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 ek sűrített paradicsom
- 1 dl gőzőtejszín
- só,bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk és kettévàgjuk. A húsok mindkét oldalàt meghintjük sóval és fedeles jénaiba tesszük.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymàt, ràtesszük a kisebb darabokra vàgott gombàt. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes làngon 6-8 percig pàroljuk a ragut.
Ezutàn levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt és ha kell még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombàs szószt a húsra öntjük.
A tàlat lefedjük és kb 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével tàlaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »