Paradicsomos-gombàs csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb (alsó és felső együtt)
- 25 dkg csiperke gomba
- 3-4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 ek sűrített paradicsom
- 1 dl gőzőtejszín
- só,bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk és kettévàgjuk. A húsok mindkét oldalàt meghintjük sóval és fedeles jénaiba tesszük.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymàt, ràtesszük a kisebb darabokra vàgott gombàt. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes làngon 6-8 percig pàroljuk a ragut.
Ezutàn levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt és ha kell még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombàs szószt a húsra öntjük.
A tàlat lefedjük és kb 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével tàlaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »