Paradicsomos csirkefasírt édes- savanyú salátával recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 500 g darált csirkemell
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes lila hagyma
- 2 ek oregánó
- só
- bors
- 1 bögre kenyérmorzsa
Öntet:
- 1 ek olaj
- 1 közepes lila hagyma
- 1,5 bögre paradicsomlé
- 0,5 bögre vörösbor
- 4 ek méz
- fél citrom leve
- 1 tk oregánó
- 1 tk petrezselyem
- 1 tk bazsalikom
- fél tk bors
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt chili
Saláta:
- 1 fej zöldsaláta
- 100 g rukkola
- 120 g feta sajt
- 1 marék mazsola
- fél pohár joghurt
- 2 ek majonéz
- fél tk citromlé
Elkészítése:
Öntet készítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a mézet és együtt dinszteljük őket még 1-2 percig. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, legvégül pedig a fűszereket és a citromlevet adjuk hozzá.
Fasírt készítése:
A fasírtok elkészítéséhez apróra vágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Elkeverjük a darált húsban, hozzákeverjük a fűszereket és a tojást, majd annyi kenyérmorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. A fasírtokat megformázzuk, serpenyőben átsütjük őket annyira, hogy fehérek legyenek, majd átszedjük őket a forró öntetbe, és kis lángon együtt főzzük őket kb. 15 percig.
Saláta készítése:
A salátához megmossuk a hozzávalókat, apróra tépkedjük a rukkolát és a salátaleveleket. Egy tálban összeforgatjuk a mazsolával és az összetört feta sajttal. A dresszinget egy kis edényben kikeverjük, és végül a salátára öntjük.