Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos csirkefasírt édes- savanyú salátával recept

Paradicsomos csirkefasírt édes- savanyú salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Fasírt:

    • 500 g darált csirkemell
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes lila hagyma
    • 2 ek oregánó
    • bors
    • 1 bögre kenyérmorzsa

    Öntet:

    • 1 ek olaj
    • 1 közepes lila hagyma
    • 1,5 bögre paradicsomlé
    • 0,5 bögre vörösbor
    • 4 ek méz
    • fél citrom leve
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk petrezselyem
    • 1 tk bazsalikom
    • fél tk bors
    • só ízlés szerint
    • 1 csipet őrölt chili

    Saláta:

    • 1 fej zöldsaláta
    • 100 g rukkola
    • 120 g feta sajt
    • 1 marék mazsola
    • fél pohár joghurt
    • 2 ek majonéz
    • fél tk citromlé

    Elkészítése:

    Öntet készítése:

    A hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a mézet és együtt dinszteljük őket még 1-2 percig. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, legvégül pedig a fűszereket és a citromlevet adjuk hozzá.

    Fasírt készítése:

    A fasírtok elkészítéséhez apróra vágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Elkeverjük a darált húsban, hozzákeverjük a fűszereket és a tojást, majd annyi kenyérmorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. A fasírtokat megformázzuk, serpenyőben átsütjük őket annyira, hogy fehérek legyenek, majd átszedjük őket a forró öntetbe, és kis lángon együtt főzzük őket kb. 15 percig.

    Saláta készítése:

    A salátához megmossuk a hozzávalókat, apróra tépkedjük a rukkolát és a salátaleveleket. Egy tálban összeforgatjuk a mazsolával és az összetört feta sajttal. A dresszinget egy kis edényben kikeverjük, és végül a salátára öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá