Hozzávalók:
Fasírt:
Öntet:
Saláta:
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a mézet és együtt dinszteljük őket még 1-2 percig. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, legvégül pedig a fűszereket és a citromlevet adjuk hozzá.
A fasírtok elkészítéséhez apróra vágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Elkeverjük a darált húsban, hozzákeverjük a fűszereket és a tojást, majd annyi kenyérmorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. A fasírtokat megformázzuk, serpenyőben átsütjük őket annyira, hogy fehérek legyenek, majd átszedjük őket a forró öntetbe, és kis lángon együtt főzzük őket kb. 15 percig.
A salátához megmossuk a hozzávalókat, apróra tépkedjük a rukkolát és a salátaleveleket. Egy tálban összeforgatjuk a mazsolával és az összetört feta sajttal. A dresszinget egy kis edényben kikeverjük, és végül a salátára öntjük.