Paradicsomos csirkefasírt édes- savanyú salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Fasírt:

  • 500 g darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 2 ek oregánó
  • bors
  • 1 bögre kenyérmorzsa

Öntet:

  • 1 ek olaj
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1,5 bögre paradicsomlé
  • 0,5 bögre vörösbor
  • 4 ek méz
  • fél citrom leve
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 tk bazsalikom
  • fél tk bors
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet őrölt chili

Saláta:

  • 1 fej zöldsaláta
  • 100 g rukkola
  • 120 g feta sajt
  • 1 marék mazsola
  • fél pohár joghurt
  • 2 ek majonéz
  • fél tk citromlé

Elkészítése:

Öntet készítése:

A hagymát megdinszteljük az olajon, majd rátesszük a mézet és együtt dinszteljük őket még 1-2 percig. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt és a vörösbort, legvégül pedig a fűszereket és a citromlevet adjuk hozzá.

Fasírt készítése:

A fasírtok elkészítéséhez apróra vágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Elkeverjük a darált húsban, hozzákeverjük a fűszereket és a tojást, majd annyi kenyérmorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. A fasírtokat megformázzuk, serpenyőben átsütjük őket annyira, hogy fehérek legyenek, majd átszedjük őket a forró öntetbe, és kis lángon együtt főzzük őket kb. 15 percig.

Saláta készítése:

A salátához megmossuk a hozzávalókat, apróra tépkedjük a rukkolát és a salátaleveleket. Egy tálban összeforgatjuk a mazsolával és az összetört feta sajttal. A dresszinget egy kis edényben kikeverjük, és végül a salátára öntjük.