Paprikaszószos csirkepörkölt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só, bors, ételízesítő
Paprikaszósz :
- 3 – 4 db kápia paprika
- 1 – 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
A paprikákat tegyük egy hőálló tálba, locsoljuk meg kevés olajjal és 200 °C – os sütőben süssük meg. Sütés közben fordítsunk rajta egyszer. Ezután tegyük egy nylon zacskóba, zárjuk jól le, majd 10 percig hagyjuk így.
Ha egy kissé lehűltek a paprikák, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magokat és kaparjuk ki a húsát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 – 2 ek olajat sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd puhára főzzük.
Amikor már a hús megpuhult, keverjük hozzá a paprikaszószt és forraljuk össze. Kínáljuk főtt tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









